duminică, 20 decembrie 2015

Scrisoare către Moş Crăciun!

         Pentru ca mai este foarte putin timp pana cand Mos Craciun va trece pe la noi m-am gandit sa-i fac o lista cu cateva titluri de pe LIBREX pe care mi le-as dori deoarece au niste oferte foarte avantajoase in prag de sarbatori.

Poveste de Craciun de Charles Dickens este un cadou perfect de pus sub brad.Este o frumoasa carte ilustrata publicata de cei de la CORINT JUNIOR care mi-a sarit imediat in ochi.

„- As indrazni sa spun ca sunt foarte multe lucruri care ar fi putut sa-mi faca bine, dar de care nu am profitat, raspunse nepotul lui Scrooge.
Iar Craciunul este unul dintre ele. De un fapt sunt sigur, insa: ca de fiecare data cand se apropie, ma gandesc la el - dincolo de cuvenita cinstire a lui datorita originii si numelui sau sfant - ca la o perioada de fericire: o perioada de bunatate, de iertare, de milostenie si de bucurii.
Din cate stiu eu, este singura perioada, din lungul rastimp al unui an, in care barbati si femei laolalta par ca sunt gand la gand sa-si deschida in voie inimile ferecate si sa-i priveasca pe cei nevoiasi ca pe niste tovarasi de calatorie spre mormant, si nu ca pe niste creaturi total diferite, condamnate sa aiba o cu totul alta cale.
Si, din acest motiv, unchiule, chiar daca nu mi-a adus niciodata vreo urma de aur sau de argint in buzunare, sunt convins ca mi-a facut bine si imi va mai face bine.
Si rostesc: Dumnezeu sa binecuvanteze Craciunul!”

 Cavalerul celor sapte regate de George R.R. Martin.
Daca tot fost cel mai asteptat titlu al toamnei dupa cum spun cei de la LIBREX eu zic ca trebuie neaparat adaugat in cos deoarece au si o super oferta de -50%.Ce ne-am dori mai mult?

“Cu o suta de ani inainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobisnuiti bantuiau prin Westeros...

Inainte de Tyrion Lannister si Podrick Payne, au fost Dunk si Egg. Sir Duncan cel Inalt, un calaver novice, dar curajos isi intrece rivalii cel putin prin statura, daca nu prin experienta. Alaturi de el se afla varianta lui in miniatura, Egg, un baiat al carui nume adevarat (ascuns de toti cei pe care-i intalnesc) este Aegon Targaryen. Desi eroi mai neverosimili nu se gasesc in tot Westerosul, cei doi au in fata lor aventuri extraordinare, in mijlocul intrigilor regale, al raufacatorilor si al celor inebuniti dupa putere.
Actiunea din cele trei nuvele care alcatuiesc Cavalerul celor Sapte Regate, adunate pentru prima oara intr-un singur volum, are loc cu un secol inainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, in epoca in care dinastia Targaryenilor controleaza Tronul de Fier. Inca mai traiesc oameni care au vazut dragonii zburand deasupra oraselor distruse. Iar Westerosul e plin de comploturi regale, rivalitati, dar si de eroi.”

O alta carte care mi-a atras atentia este cartea lui Andrei Cioata,Toate sfarsiturile sunt la fel,care a aparut de curand la editura Celestium.

“Viata ne invata cum sa o traim si ce sa experimentam. Alegerile insa se fac intotdeauna de catre noi. Atat cu sufletul, cu mintea, cateodata cu trupul. Dragostea! Ce isi doreste Andrei? Sa experimenteze cat mai mult. Sa locuiasca cu parintii sai si sa aiba o viata normala, de familie. Vrea o mama model. Vrea sa straluceasca in cariera editoriala si sa lase in urma lui o carte.
 Dragostea il duce insa pe cai nesperate. Intr-o calatorie a propriei lui fiinte. Il intalneste pe B. si toate sperantele lui prind aripi. Iar Irina, il face sa simta cea mai frumoasa poveste de dragoste. Intre cei doi vor fi mereu parintii lui, mama si tatal. Cu toate astea viata ii spulbera toate dorintele, lasandu-l cu o carte autobiografica "Toate sfarsiturile sunt la fel".
 Privind in viata lui Andrei, vei descoperi si o parte din tine. O parte care cauta mereu raspunsuri la intrebari. Aceea parte care doreste sa se cunoasca si sa experimenteze. Andrei exista in fiecare dintre noi. Trebuie doar sa-l cautam in adancul nostru.”

De vorba ca Emma este in capul liste mele de Craciun.Este cartea pe care mi-o doresc cu foarte mare ardoare deoarece am auzit atate lucruri frumoase despre ea.

“Cine am fi noi fara dragoste? Cum ar fi dragostea fara noi? Intr-o lume a iubirii si a povestilor de viata, Emma, femeia rebela si inocenta in acelasi timp, cauta raspunsuri la propriile intrebari. Sa le gaseasca o ajuta Greg, barbatul creator si omul ei de incredere, alaturi de care traieste bucurii si dezamagiri, resimtite in dialoguri si reflectii.
 Langa el ea e calda ca o ploaie de vara sau rece ca o bucata de gheata. Conflictul la hotar genereaza trairile femeii - ale Emmei, si, implicit, ipostazele in care ea riposteaza sau incheie armistitii. Sigur e una – nu exista o alta cale de mijloc decat dragostea.
 - Ma iubesti?
 - Mai mult decat vreodata.
 - Si totusi pleci.
 - Pentru ca ma lasi sa fac asta.

Emmei ii este teama de singuratate. Ea vrea sa rada cu el din acelasi motiv. Ea tine minte saruturile pe care nu i le-a dat. Ea vrea sa fie fericita in patul lui. Ea stie ca cele mai bune vinuri se beau in doi. Ea cauta sa construiasca poduri peste neintelegerile din trecut. Ea vrea sa mearga descult pe malul marii. Sunt momente cand revine la acea imbratisare din trecut, la plimbarile nocturne, la momentele in care a ras si la cele in care a suferit. Si sunt momente in care viseaza undeva departe sau se bucura fericita de prezent. Iubindu-l pe Greg sau traindu-si emotiile. Ea cauta un loc sfintit de dragoste. Ea mereu se intoarce la el.

Citind De vorba cu Emma, traiesti impreuna cu ea propria ta poveste de viata. Emma te provoaca sa gasesti calea spre sufletul tau si te cheama intr-o lume in care linistea, nebunia si iubirea adevarata sunt un tot intreg. Fie ca esti femeie si o intelegi, fie ca esti barbat si cauti calea spre inima ei, ai nevoie de niste raspunsuri. Le gasesti printre dialoguri si randuri scrise de el sau traite de ea.

Pana la urma Emma poti fi tu cu experientele si povestile tale de dragoste. Empatizand cu ea in anonimat vei ajunge sa o lasi sa poarte si sa consume cateva dintre zbuciumurile tale. La finalul acestei carti vei imbratisa mai mult impacarea cu tine insati, te vei simti mai senina, mai pregatita sa accepti, sa intelegi si sa iubesti. Vei fi gata sa incepi un nou capitol in viata ta. Pentru ca temerile, trairile si visurile Emmei sunt si ale tale. Iar daca Emma le depaseste, le vei depasi si tu.

Ia-ti o cafea fierbinte, aseaza-te in coltul tau de lume, lasa un oras pustiu in spate, deschide cartea si stai de vorba cu tine.”

Uitandu-ma pe site am descoperit ca sunt niste oferte foarte bune si la pachetele de carti:
Pacetul Labritintul de James Dashner cuprinde cele 3 volume Evadarea,Incercarile Focului si Tratament letal. Primul volum este in editie tie-in si il ador !

Pachetul Urzeala Tronurilor de George R.R. Martin cuprinde cele 5 titluri a cate 2 volume: 1. Urzeala tronurilor,2. Inclestarea regilor,
3. Iuresul Sabiilor,4. Festinul Ciorilor,5. Dansul dragonilor.
Pachetul Fifty Shades of Grey cuprinde 4 volume: Cincizeci de umpre ale lui Grey in editie tie-in,Cincizeci de umbre imtunecare,Cincizeci de umbre descatusate si Grey.
LIBREX va ofera o gama variata de titluri care asteapta sa fie comandate asa ca nu mai asteptati si dati fuga pe librex.ro.

Concurs pentru bloggeri:-Draga,Mos Craciun! organizat de Literaturapetocuri.ro


Un comentariu:

  1. Iii. Poate ai să pui cândva mâna pe carte ș-o să-mi zici cum e! :) Dorințele să-ți devină realitate. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere