duminică, 27 martie 2016

"Harry Potter și talismanele morții" (Volumul 7) de J.K.Rowling-Recenzie

Autor:J.K. Rowling
Editura:EGMONT
Numar de pagini:622 

Descriere:"Volumele Harry Potter reprezintă o serie foarte populară în întreaga lume; ele aparțin genului fantastic și au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. Cărțile tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind tânarul vrajitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley si Hermione Granger. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie si Vrăjitorie, o școala pentru tinerii vrăjitori si magicieni.
Își imagina că el era posesorul Talismanelor și că stătea în fața lui Cap-de-Mort, ale cărui Horcruxuri nu se comparau cu Talismanele... Niciunul nu poate trăi in timp ce celălalt supraviețuiește... oare acesta era răspunsul? Oare exista totuși o cale de a fi sigur că va invinge el?"

Recenzie: Volumul 7 și ultimul din seria Harry Potter a fost preferatul meu.Mi s-a părut că a fost cel mai plin de acțiune și dramă și a fost cel care m-a lăsat cel mai nostalgică,nu numai din cauza acțiunii dar și din cauza conștientizării că această perioadă frumoasă în care am citit această serie ia sfârșit.
Chiar dacă am citit seria la vârsta de 17 ani,și ea se adesează mai mult copiilor, am reușit să mă bucur de acestă minunată lume a vrăjitorilor creată de J.K.Rowling.
Acțiune acestui volum se axează pe gasirea horcruxurilor creați de Cap-de-Mort pentru a nu fi ucis nicodată în totalitate.

Dupa moartea lui Dumbledore, Cap-de-Mort continuă sa obțină sprijin. Atunci când Harry împlinește șaptesprezece ani,protecția oferită de mama lui și de casa matuși și a unchiului său este ruptă.
Harry, Ron și Hermione știu că nu se pot întoarce la Hogwarts pentru al șaptelea an, în schimb, aceștia termină misiunea lui Dumbledore de a distruge toți horcruxurii.Cei trei prieteni trec prin multe lucruri și prin certuri care la un moment dat ajung să-i despartă.
În timpul căutărilo horcruxurilor ei află de existența Talismanelo Morții.Talismanele sunt trei obiecte sacre: Piatra Învierii, cu puterea de a convoca morții in lumea celor vii; Bagheta de Soc, o baghetă de neegalat, precum și Pelerina invizibilă supremă.
Cea mai palpitantă parte este  lupta dintre vrăjitorii de la Hogwarts și cei care sunt de partea lui Cap-de-Mort.El și adepții lui asediază Hogwarts. Harry, Ron, Hermione, aliații lor și diverse creaturi magice luptă pentru a apara Hogwarts-ului.În timpul bătăliei purtate vor pieri multi vrăjitori pe care i-am îndrăgit.

Acțiunea este foarte complexă și ca să o înțelegeți trebuie neapărat să citiți cartea.
După cum am mai spus a fost volumul meu preferat din serie și chiar am vărsat câteva lacrimi la sfârși doarece mi-am dar seama că frumoasa mea călătorie se sfârșește aici.
Seria Harry Potter va rămâne mereu în inima mea deoarece m-am atașat de personaje și de acțiune.Această serie va rămâne un "must read" pentru toate generațiile viitoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu