sâmbătă, 14 noiembrie 2015

“Harry Potter si Piatra Filozofala”(Volumul 1) de J.K.Rowling-Recenzie

Autor:J.K.Rowling
Editura:EGMONT
Numar de pagini:262

Descriere: Volumele Harry Potter reprezinta o serie foarte populara in intreaga lume; ele apartin genului fantastic si au fost scrise de catre autoarea britanica J. K. Rowling. Cartile trateaza o lume a vrajitorilor, protagonist fiind tanarul vrajitor numit Harry Potter, alaturi de prietenii lui Ron Weasley si Hermione Granger. Povestea se desfasoara in cea mai mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie, o scoala pentru tinerii vrajitori si magicieni.
Prima carte din celebra serie care il are ca personaj central pe Harry Potter, un baietel obisnuit (cel putin asa credea el!) pana la unsprezece ani, cand a primit o invitatie la... Hogwarts, Scoala de Magie, Farmece si Vrajitorii. Acolo trimite si primeste scrisori cu... bufnita, se lupta intr-un duel aproape mortal si invata sa joace vajhat.”

Recenzie: M-am apucat de aceasta serie deoarece stiam ca este foarte indragita si ca toti copii/adolescentii ar trebui sa o citeasca,iar eu cum iubesc fantasticul era imposibil sa nu imi placa.
Protagonistul acestei serii,Harry Potter,este nevoit sa locuiasca alaturi de matusa sa Petunia,sora mamei lui,de unchiul lui Vernon si de varul sau Dudley dupa ce parinti sai au murit intr-un asa zis accident de masina atunci cand Harry avea doar un an. In apropierea varstei de 11 ani Harry primeste niste scrisori misterioase dar pe care insa nu reuseste sa le citeasac deoarece ii sunt confiscate de unchiul Vernon.Acesta citindu-le incerca sa scape de ele pentru ca este ingrozit de ceea ce ar putea afla Harry. La ora 00:00 ,chiar de ziua lui Harry isi face apariti la usa lor un urias pe nume Hagrid care ii aduce la cunostinta ca el este un vrajitor,ca parintii lui au fost vrajitori si ca nu au murit in nici un accident de masina ci ca au fost omorati de Cap-de-Mort,cel mai malefic vrajitor,doar ca el disparuse fiind alungat si sleit de puteri de micul Harry ,de acolo capatandu-se cu acea cicatrice de pe frunte in forma de fulger .Hagrid il ajuta pe Harry sa se pregateasac pentru noul an scolar pe care il va pretrece la scoala de vrajitori Hogwarts. Acolo va devein bun prieten cu Ron si Hermione,cu care va avea parte de multe peripetii,dar si-l va face dusman pe Draco Reacredinta.In acest prim volum ei trebuie sa afle ce este Piatra Filozofala si sa incerce sa protejeze persoanele din Hogwarts de primejdii si sa se protejeze unii pe altii.          “Harry Potter si Piatar Filozofala” este o carte foarte bine scrisa,dupa parerea mea,toata actiunea cartii te tine cu sufletul la gura si nu te lasa sa te plictisesti nici macar o clipa. Ni se arata ca prietenia si increderea sunt foarte de pret atunci cand propria ta viata depinde pe acea persoana.

                                                          Larisa

5 comentarii:

  1. Consider ca este una dintre cele mai bune recenzii realizate la adresa acestei carti. Continutul este prezentat pe scurt si sunt descrise toate momentele importante. O SUPER RECENZIE...BRAVO

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, Doamne, Harry Potter! <3 Seria asta mi-a marcat de-a dreptul copilăria (bine, le-am citit destul de târziu, pe la 13 ani, dacă nu mă înșel). Oricum, sunt cărțile care mi-au deschis apetitul pentru lectură, ceea ce e minunat.
    Uite aici câteva lecții pe care le înveți în urma parcurgerii cărților: https://devorbacutineinsuti.wordpress.com/2015/12/29/lectii-pe-care-generatiile-viitoare-le-vor-invata-din-seria-harry-potter/
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! De unde as putea cumpara Harry Potter si Piatra Filosofala ed EGMONT si sa fie livrata in SUA?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cat am cautat nu se fac livrari pana in SUA. Ai putea comanda cartea si sa fie livrata in Romania la o ruda si dupa eventual sa-ti fie trimisa tie in SUA .

      Ștergere
  4. Buna ziua! De unde as putea cumpara Harry Potter si Piatra Filosofala ed EGMONT si sa fie livrata in SUA?

    RăspundețiȘtergere