marți, 29 decembrie 2015

12 cărţi pe care doresc să le citesc în 2016

      Daca anul este pe sfarsite m-am gandit sa va arat lista mea de 12 carti pe care vreau neaparat sa le citesc in anul 2016.
Unele dintre ele se gasesc in biblioteca mea dar inca nu am avut timpul necesar pentru a le citi in anul 2015, iar unele trebuie neaparat sa mi le comand de pe LIBREX unde am gasit sute de  oferte pe placul meu.


1.Labirintul de James Dashner
       De mult timp vreau sa citesc aceasta serie pentru ca mi-au placut mult filmele iar daca mi-au placut filmele cartile probabil le voi adora pentru ca asa mi s-a intamplat mai mereu.Sper doar sa nu fiu dezamagita daca cartile nu vor fi macar la fel de bune ca si filmele. Iar copertile le ador ,mai ales pe cele tie-in.
      Aceste roamne au fost #1 in New York Times.
      Cele 3 carti au fost publicate in Romania in acest an la editura Litera.
      Pentru cei interesati sa cumpere aceasta serie,cei de la  LIBREX au un pachet special format din cele 3 volume la un super pret !


2.Cerul e pretutindeni de Jandy Nelson
       Aceasta carte am inceput-o,am citit cateva capitole dar nu am mai terminat-o si ma gandesc sa o citesc de la cap la coada pentru a-mi face o impresie pentru ca inceputul m-a cam plictisit si de asta nici nu am mai continuat s ao citesc.Vreu sa o citesc nu doar pentru a-mi face o impresie ci si pentru ca nu-mi place sa incep carti si dupa sa le las neterminate doar daca sunt forte proaste si nu cred ca merita sa le citesc in continuare.Deci aceasta carte vreau sa o termin in anul 2016.
       Din cat am reusit sa citesc este vorba despre o fata care sora ei o murit si care se indragosteste de iubitul surorii ei.Deci este vorba despre o carte de dragoste publicata anul acesta la editura Epica.


3.Cioburi de stele de Amie Kaufman si Meagan Spooner
       Aceasta carte am primit-o acum de Craciun dar nu cred ca voi avea timp sa o incep in acest an asa ca o voi lasa pentru anul 2016. Cartea aceasta mi-am dorit-o pentru ca mi-a placut descrierea cartii si coperta am adorat-o.
"O aventură palpitantă în spaţiul cosmic." Kirkus Reviews
       Cioburi de stele a fost recompensată cu cel mai prestigios premiu pentru science-fiction şi fantasy din Australia, Aurealis Award for Best Young Adult Novel.
De asemenea, se află pe lista lungă a finalistelor la Inky Teen Choice Awards pe 2014.
      Cioburi de stele va fi adaptată pentru televiziune în cursul acestui an.


4.Santus de Simon Toyne
       Carte aceasta o am in biblioteca de foarte mult timp dar pana acum nu m-am incumetat sa o citesc dar am observat ca este o carte destul de apreciata si mi-a starnit interesul asa ca se va afla pe lista mea pentru anul viitor.
       Sanctus este primul lui roman, parte a unei trilogii.La noi in tara cartea a aparut la editura Allfa.


5.Atractia de Sylvia Day
       Atractia este primul volum din seria Crossfire a Sylviei Day.Aceasta carte am obtiunuto la un schimb ,dar ca multe alte carti luate la schimb au ramas neatinse in biblioteca dar vreau sa le citesc sa vad daca am facut o alegere buna cand am acceptat schimbul.Este o carte foarte populara fiind foarte vanduta.
"Sylvia Day este regina indisputabila a romanelor erotice cu o tusa de tandrete,Cartile ei sunt un lux pe care orice femeie il merita."-Teresa Medeiros


6.Cavalerul celor sapte regate de George R.R.Martin
        Daca actiunea cartii are loc cu 100 de ani inainte de Urzeala Tronurilor cred ca ar trebui sa incep sa citesc aceasta carte si dupa sa continuii cu Urzeala Tronurilor chiar daca cartea a aparut la noi dupa .
        Singurul motiv pentru care imi doresc sa citesc aceasta carte este pentru ca vreau sa citesc si Urzeala Tronurilor.
         Nu stiu foarte multe despre cartile scrise de George R.R. Martin dar serialul despre care toata lumea vorbeste(eu nu il urmaresc) pare destul de interesant si de aceea in 2016 ma voi apuca de aceasta serie.
         Cartea a aprut la editura Nemira.


7.Exercitii de echilibru de Turdor Chirila
         Cartea aceasta mi-a fost recomandata de o fata foarte draguta cu care am purtat o scurta conversatie despre carti si cartea mi-a starnit si mai tare interesul dupa ce am vazut ce gandire are Tudor Chirila ,dupa parerea mea este un om care este cu picioarele pe pamant ,un om caruia nu-i place sa linguseasca ,spune tot verge in fata.Bravo Tudor !
        Cartea a aparut la editura Polirom.


8.Grey de E.L.James
         Am citit cele 3 volume din Cincizeci de umbre ale lui Gray care nu mi-au displacut,chiar mi-au placut ,mai ales volumul 3 care nu este la fel de erotic ca celelalte 2 si sunt interesata sa citesc si Grey care este scrisa din perspectiva lu Christian.Vreau sa vad ce gandea el in cumparatie cu ce gandea Ana.
         Carte aparuta la editura Trei.


9.Martianul de Andy Weir
         A fost cel mai asteptat roman al anului.Acest roman mi-a starnit interesul dupa ce un coleg l-a prezentant iar prezentarea lui m-a convins ca aceasta carte merita citita.Iar dupa ce am citit si descrierea cartii m-am hotarat ca o voi citi cat de curand.Asa ca in anul 2016 am ceva de citit.
        Romanul a aparut la editura Paladin.


10.Toate acele locuri minunate de Jennifer Niven
        Am asteptat ca aceasta carte sa fie tradusa si sa fie publicata la noi iar cei de la editura Trei mi-au indeplinit dorinta.
Romanul lui Jennifer Niven este un roman psihologic care ii are in prin plan pe Theodore Finch si pe Violet Markey.Unul din ei vrea sa se sinucida iar celalalt a pierdut pe cineva.Ei se vor salva unul pe celalalt.
"O carte impresionantă despre doi liceeni amuzanţi, fragili şi suferinzi." - Entertainment Weekly
"Multe romane pentru adolescenţi tratează teme similare, dar puţine o fac într-o manieră memorabilă." - Kirkus Reviews
"Ai terminat Sub aceeaşi stea? Poţi începe acest roman emoţionant despre o fată care îşi promite sieşi să trăiască având un rost, după o relaţie cu un băiat care plănuieşte să-şi ia viaţa."- SELF Magazine


11.Fata disparuta de Gillian Flynn
       Acum ceva vreme am vazut filmul inspirat dupa aceasta care ce mi-a placut si m-a tinut cu sufletul la gura si acum m-am decis ca a venit randul si cartii sa fie citite.
       Aceasta carte urmareste disparitia sotiei lui Nick,toate dovezile incriminandul pe el,iar el incerca sa descopere cine este adevaratul faptas.
        Cartea a aparut la editura Trei.


        Desi sunt tot contra acestui lucru as vrea sa citesc aceasta 
carte care ma intriga foarte mult. Cum sa te inragostesti la prima 
vedere? Eu cred ca este o prostie .Pentru a te indragosti de o persoana este nevoie de mult mai mult timp.Asta este parerea mea si vreau sa vad daca aceasta carte poate catusi de putin sa-mi schimbe gandirea.
        Cartea a aparut la editura Epica.


Articol postat in cadrul concursului "12 carti pe care doresti sa le citesti in anul 2016"(link AICI) organizat de Literatura pe tocuri si LIBREX.


5 comentarii:

  1. recomand atractia dar Grey m-a cam dezamagit . ma asteptam la altceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grey nu este la fel de buna ca Cincizeci de umbre ale lui Grey?

      Ștergere
  2. Foarte drăguță lista! De asemenea, și eu vreau să citesc "Fata dispărută", "Toate acele locuri minunate" și "Cioburi de stele". Mă intrigă puțin și "Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere".
    Sper să reușești să le citești pe toate și să ne încânți cu câteva recenzii. Lectură plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi incerca sa citesc tot ce imi propun.Multumesc de sustinere :*

      Ștergere
  3. Astept sa-mi vina si mie Sanctus... Grey vreau si eu sa-l citesc, il am in biblioteca, dar dupa porcaria aia de film parca mi s-a luat de el... Labirintul si eu mi-l doresc - mi-a placut tare mult filmul <3 Mie nu mi-a placut deloc Sylvia Day, am si eu primele 3volume, sper sa duc seria pana la capat, macar pentru a face o recenzie, daca nu de placere :D Cioburi de stele - eu am seria in engleza, pe kindle, dar tare mult mi le doresc in biblioteca... N-am apucat sa le citesc, dar arata atat de faine copertele <3 ca sunt amorezata rau de tot!! si culmea ca nu sunt genul care sa judece o carte dupa coperta (doar daca e prea naspa :)) :D) Bafta!

    RăspundețiȘtergere