marți, 1 decembrie 2015

“Harry Potter si prizonierul din Azkaban” (Volumul 3) de J.K.Jowling-Recenzie

Autor:J.K.Rowling
Editura:EGMONT
Numar de pagini:331


Descriere: Volumul trei ne tine cu sufletul la gura, povestind peripetiile prin care trece Harry, care este acum intr-un mare pericol. De la Azkaban, temuta inchisoare a vrajitorilor din care nu mai evadase nimeni pana acum, reuseste sa fuga Sirius Black, dupa doisprezece ani petrecuti in fortareata pazita de infioratorii Dementori.
Despre Sirius Black se stie ca omorase treisprezece oameni cu un singur blestem si ca este adeptul cel mai credincios al Lordului Intunericului, invins deja de mai multe ori de Harry Potter. Singurele indicii pe care le au reprezentantii Ministerului Magiei, care pornesc imediat in cautarea lui Black, sunt cuvintele murmurate de acesta in somn: „El este la Hogwarts… Este la Hogwarts…”
Asadar, Harry este din nou amenintat, cu atat mai mult cu cat se pare ca exista un tradator chiar in interiorul Scolii de Magie, Farmece si Vrajitorii, care il ajuta pe Sirius…”


Recenzie: In acest volum,cu numarul trei din seria Harry Potter,actiunea are loc in cel de-al treilea an petrecut de Harry la Hogwarts.
In celelalte doua volume Harry trebuie sa lupte contra maleficului vrajitor,Cap-de-mort,dar in acest volum este nevoit sa faca fata altor evenimente,Cap-de-mort ne mai fiind prezent.
Actiunea incepe cand de la inchisoarea Azkaban evadeaza Sirius Black,un vrajitor foarte periculor care a fost inchis pentru omorarea a nenumarati incuiati (oameni normali fara puteri magice)  printre care si un vrajitor care a incercat sa-l opreasca, fapta considerata a fi fost provocata de disparitia lui Cap-de-mort.

La Hogwarts sunt adusi drept paznici Dementorii,niste fiinte care se hraneau cu fericirea fiintelor umane care se apropiau de ei si acea persoana era cuprinsa de o groaza cumplita si toate amintirile nefericite ii inundau gandirea.
Asa ca sub amenintarea lui Sirius,Harry este nevoit sa-i infrunte pe graznicii Dementori care de fiecare data cand erau prin preajma Harry retraia uciderea mamei lui iar dupa lesina din cauza socului.
El invata cu ajutorul profesorului Lupin,noul profesor pentru apararea contra magiei negre cum sa lupte contra unui Dementor.Singura cale de a opri un Dementor este sa te gandesti la cel mai fericit lucru, pe care sa il lasi sa iti umple intreaga fiinta.
Dar se dovedeste ca nu Sirius Black este adevarata amenintare,amenintarea vine tocmai de la cine se asteptau mai putin.

In acest volum vom afla de ce Sirius il urmareste pe Harry defapt,care este legatura dintre el si parinti lui Harry si cine este adevaratul supus al Lordului Intunecat care staruieste in castelul Hogwarts.

In acest volum J.K.Rowling se axeaza
 mai mult pe emotiile umane si pe invingerea lor. Este volumul care se adreseaza nu numai copiilor/adolescentilor ci si unui public adult. Cartea nu se mai axeaza doar pe lumea fanteziei ci si pe emotiile umane.Ni se arata ca nu trebuie sa judecam o persoana daca nu cunoastem toate detaliile .

Larisa

6 comentarii:

  1. Felicitari!Te descurci din ce in ce mai bine ^_^

    RăspundețiȘtergere
  2. Uhuhu, chiar acum fac un maraton de filme Harry Potter și sunt la al treilea. Cu siguranță cărțile sunt mult mai bune, ne prezintă detaliat scenele, dar merită să te uiți și la filme. E a treia oară când fac maraton de filme Harry Potter. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu acum in vacanta urmaresc filmele dar cartile sunt mult mai bune.Sunt putin dezamagita de filme :'(

    RăspundețiȘtergere