duminică, 24 ianuarie 2016

"Harry Potter si Ordinul Phoenix"(Volumul 5) de J.K. Rowling-Recenzie

Autor: J.K.Rowling
Editura:EGMONT
Numar de pagini:871

Descriere:"Volumele Harry Potter reprezinta o serie foarte populara in intreaga lume; ele apartin genului fantastic si au fost scrise de catre autoarea britanica J. K. Rowling. Cartile trateaza o lume a vrajitorilor, protagonist fiind tanarul vrajitor numit Harry Potter, alaturi de prietenii lui Ron Weasley si Hermione Granger. Povestea se desfasoara in cea mai mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie, o scoala pentru tinerii vrajitori si magicieni.
Dumbledore isi lasa mainile in jos si il urmari pe Harry pe deasupra ochelarilor in forma de semiluna.
– Harry, a sosit timpul sa iti martusiresc ceea ce ar fi trebuit sa-ti spun cu cinci ani in urma. Te rog sa iei loc. Iti voi spune totul…"


Recenzie: Volumul 5 din seria Harry Potter l-am citit cel mai greu ,mi s-a parut putin plictisitor.Da,este adevarat ca este cel mai stufos roman din serie si ca este mult mai multa actiune decat in celelalte de pana acum, doar ca nu am avut rabdare sa-l citesc,mereu ma uitam sa vad cate pagini mai am de citit pana termin capitolul.
                 Romanul urmareste actiunea celui de-al cincilea an al lui Harry la Hogwarts.Ea include confruntarea cu Cap-de-mort,examenele N.O.V,dragostea adolescentina si un Minister al Magiei care ii blocheaza dezvoltarea.
                 Harry nu mai este un copil si prin urmare nici problemele si faptele lui nu mai sunt neinsemnate. Pentru ca actiunea sa devina mai tensionata autoarea o aduce in prim plan pe Dolores Umbridge,ce mai aprig personaj din istoria Hogwarts-ului.Noul profersor pentru Apararea Contra Magiei Negre numit de catre Minister care va ajunge sa conduca Hogwarts-ul intr-un timp relativ scurt.Ea este cea care distruge toate placerile cititorilor fiind un personaj antipatic,obsedat de control cu un ras foarte deranjant,care se imbraca ridicol,pune in aplicare metode de pedepsire neconventionale si care interzice elevilor noi notiuni despre Apararea Contra Magiei Negre, vajhat pentru personajul principal. Umbridge transforma orice actiune de la Hogwarts in ceva nepermis si plictisitor.

                Pentru acest perosnaj pe care il pot numi malefic,chiar daca nu se compara cu Cap-de-mort, mi-am dorit un sfarsit chinuitor pentru ca am urat-o din tot sufletul.
                Legatura dintre Cap-de-mort si Harry Potter se intensifica,Harry putand patrunde involuntar in mintea lui Cap-de-mort,dar si invers,iar acest lucru se va dovedi fatal.


                Harry la indrumarile lui Harmione ajunge sa-i invete pe ceialti elevi de la cercetasi, astropufi si ochi-de-soim tehnici de aparare impotriva magiei negre deoarece prancticarea la orele de Aparare Contra Magiei Negre era interzisa,dar ei erau constieti ca fara aceste notiuni erau ca si morti in fata lui Cap-de-mort.

                In legatura cu Ordinul Phoenix ,el ne este introdul in primele capitole ale romanului fiind o adunare de vrajitori care comploteaza pentru a pazi o arma dorita de Cap-de-mort si  pentru a-l tine pe Harry in siguranta.
               
                Celelalte doua volume sper ca sunt mult mai captivante decat acesta.Cred  doar ca victimele de pana acum sa nu-si fi pierdut viata fara rost,ca ele sunt semnificative in final.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu